29-03-06

RUST

vandaag niet gelopen, neen....normaal had ik gepland om vandaag wat snelheidswerk te doen, maar de drukte op het werk, besliste daar anders over.....Het was een beetje te laat geworden om vandaag nog op baan te gaan... eigenlijk is dat niet zo goed van mij, normaal zou ik "doorbijten", maar neen, deze keer niet....maar niet getreurd : morgen met volle goede moed naar het werk lopen en dan 's avonds met evenveel moed terug....!!

 

21:51 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-03-06

OP EN AF

8 KM (heen) : 39'54 - H : ??

8 KM (terug) : 38'36 - H : ??

Op en af, 't is een keer iets anders ( Op  = lopen naar het werk) . Deze morgen tesamen met de fluitende vogeltjes opgestaan, en amaai, maar 't was lastig om uit het warme nest te komen...Eenmaal gestart (na mijn ontbijtje van cornflakes met bananen en fruitsap), was de fun er direct af...Kleine pijn onderaan het scheenbeen...merde.. moet dat nu echt vandaag beginnen...? maar na een goede 15 minuten lopen, verdween de pijn beetje per beetje. Als ik aankwam in Gistel, op het werk, was de pijn weg...raar....

(Af = lopen van werk naar huis). Op het werk was net nogal druk, zeker met de eerste voorjaarsacties..(wij verkopen nogal wat plantjes voor de tuin, en nu de eerste lentekriebels er zijn......ja, jullie verstaan het al). Die Lentekriebels waren onderweg naar huis niet echt te vinden...wat er wel was : veeeeeel wind. Je moet het eens voorstellen : 6 kilometer lopen in een windtunnel : zo was het eigenlijk..(de laatste 2 kilometer waren windachter). Wat wel raar was : in de terugweg liep ik sneller dan vanmorgen (nou ja : een luttele 18 seconden..)... lopen is toch iets raar......(maar ja : lopers zijn ook rare gasten hé)

21:08 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-03-06

LANGE DUURLOOP

ZAT - 8KM - 39'51 - H : ???

ZON - 25 KM - 2'05'54 - H : 151gem (max : 175)

Zondag = lange duurloop dag. Zeker in mijn marathonschema, heb ik mijn lange duurlopen voorzien voor de zondag. Met het uurtje minder slapen, was het wat lastiger om op te staan. Zeker na de drukke dag gisteren : zaterdag om 6 uur uit bed, 7uur al lopend na het werk, 's namiddag nog wat "ouderlijke en familiale" verplichtingen doen (=boodschappen halen, want t' vrouwke was gaan werken), 's avonds dan gaan profiteren van het traktaat van mijn schoonzus (die was veertig geworden)....maar niet plooien, neen, deze morgen om 7h00 eruit !!

Ik had via de website van www.wandelmee.be, mijn zinnen gezet op de wandeltocht in Wenduine. Daar koos ik voor de wandeltocht van 25 Km. Dit leek mij de ideale start voor mijn marathontraining. Al na de eerste kilometers, liep het parcours dadelijk het dorp van Wenduine uit, rechstreeks de duinen in. Op een licht lopende ondergrond (kiezel), ging het zo richting Blankenberge. Af en toe ging het zelf keihard omhoog, net echte "cols". (ik voelde me bijna als Tom Bonen, in de E3-prijs...). Hoe was het met de hartslag ? geen idee; ik dacht er helemaal niet aan, ik genoot met volle teugen van dit mooie duinenparcours, waarbij ik af en toe een mooi zicht had op het achterliggende polderlandschap. Na wat gekronkel door een wijk, kwam ik aan in Blankenberge, waar ik over de mooie en alomgekende "Paravang" liep. De gaanderij uit de Belle Epoque tijd, lag er nog rustig bij (maar wel glad..) 

Na dit gekende bouwwerk, kwam ik aan bij mijn eerste controlepost. Stempel op de kaart, en hup, weg ermee, nu langs de dijk, het gekende casino en de Pier, windachter, richting Zeebrugge.

Na een goede 3 kilometer langs de dijk, liep ik naar het Sealife Center, waar vele zeehondjes hun onderkomen hebben. Via de Floreal Club, kwam ik na veel draaien en keren, via een aantal wijken, 2 keer verkeerd lopen (verdorie, er waren plots geen pijlen meer te vinden !!!), terug op mijn controlepost. Terug stempelen, en hup weg voor de laatste 12km, nu richting Wenduine. Via de mooie en rustige jachthaven, draaide het parcours het strand op. Jawadde, maar hier was het toch afzien. Op een bord langs het strand stond : "gelieve het strand te volgen tot aan de dijk in Wenduine". Gelukkig was ik niet de enige zot om,  zomaar eventjes op een regenachtige zondagmorgen, te gaan lopen op los zand, met de "heerlijke" wind in het aangezicht....Amaai, maar hier zag ik echt af : hartslag direct naar 170, golfbreker (ja ook dat nog !!) op en af (hartslag naar 175!), terug het zand in, terug een golfbreken, enz...en dat 5 kilometer lang (met 5 beaufort windop). Dit is hier geen lange duurloop meer, maar eerder een goede krachttraining.. Ik was maar al te blij als ik Wenduine bereikte, maar het was nog niet gedaan. Ik passeerde de splitsing voor de wandelaars van 20 km, ik moest nog even rechtdoor, richting De Haan voor nog een goede 5 km, en ja : terug windop langs de duinen (op en neer).  Eindelijk kwam ik aan bij een Surfclub. Daar was de laatste controlepost. Na een lekkere cola, kon ik er weer tegenaan. De laatste 3 km liepen langs het mooie duinengebied van Wenduine, die heel dicht bebost zijn. Ook enkele ruiters hadden met hun mooie paarden, die bossen gekozen als terrein. Een van de ruiters vond het vreemd dat ik die paarden kon volgen in het mulle zand (ik denk wel niet dat die paarden "vollen bak" liepen...). De laatste kilometer liep nog door een sociale woonwijk, waar ik rustig kon uitbollen (hartslag was al onder de 140..). Na aankomst wou ik mij daar graag douchen, alleen, de organisatie had er niet aan gedacht, om de kleedkamers van de school (waar de inschrijving was) te openen...Dus ik snel naar huis om daar te douchen. Eenmaal thuis, merkte ik dat vrouwlief, al door de "opkuisziekte' besmet was. Samen met zoontje Wout, ,waren ze begonnen het speelgoed te selectionneren op "behoud" of op  "afbraak"...

Oh ja, nog iets : Ik moest mij nogal snel douchen, want ook het vrouwtje moest nog gaan lopen : zij loopt nu al rustig (en op het gemak) makkelijk een half uur !! (zij is begonnen in juli met 1 minuut stappen en 1 minuut lopen !!!). da's pas vooruitgang hé...Morgen meer training en meer nieuws...

16:55 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-03-06

INTERVALLEN

10 x 400 m (tempo : 1'30) (rust : 3 min joggen) H : ???

het was nogal een tijdje geleden, maar eindelijk is het er weer van gekomen. Daar ik vanaf deze week ben begonnen met de marathontraining, zijn de eerste "lange" intervallen daar. Deze keer had ik vooropgesteld om 10 x 400 m te lopen aan 1'30 (= 3'45 per km mocht ik kunnen doortrekken). Na een goede opwarming van 10 minuten, begonnen aan de snelle sessies...de eerste 3 liepen nog "rustig" : 1:30, 1:31,1;29 - de volgende 3 waren al wat pittiger : 1:27, 1:26, 1:25. De rest was moeilijker om vast te houden, maar goed de laatste 4 liepen toch nog onverwacht goed : 1:30, 1:29, 1:26,1:30 (die laatste lukte echt niet sneller). Ik probeerde ook om de pauzes tussen de intervallen, naar het einde wat in te korten, maar dat gaat nog niet zo goed...Morgen rustdag, dus ook op "bloggebied" zal het wat rustiger zijn....slaap wel (ik geniet nog eerst wat van een lekker glaasje wijn...)

 

 

21:33 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-03-06

VANDAAG

8 km - 39'12 - H :  ??

Vandaag niet veel nieuws : Deze morgen om 6 uur uit bed, om - na een redelijk ontbijt - te vertrekken rond 6h50 naar het werk.... al lopend met de rugzak...

Het liep iets sneller dan gisteren, de pijn aan de onderkant van het scheenbeen, was verdwenen...

Morgen gaan we terug proberen te "intervallen"... morgen dus meer nieuws..

21:25 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-03-06

VAN HET WERK

8 KM - 40'57 - H : ??

Vandaag van het werk naar huis gelopen, kwestie van een beetje los te lopen na die lastige Hermesloop. Ondanks het gewicht van de rugzak ging het goed, maar er is sinds zondag een kleine pijn onderdaan het scheenbeen komen de kop opduiken...Ik zal vanaf vandaag die plek wat verzorgen met een goede zalf (tegen gewrichtspijnen..). hopelijk gaat het snel over, want er staat een druk gevuld trainingsschema te wachten (deze week moet ik al over de 40 km gaan...)

Ondertussen heb ik al een leuke "actiefoto" gevonden op de site van het Oostends Loopcriterium... op de foto liep het nog lekker, maar ja het was toen ook nog de eerste ronde...(oh ja voor diegenen die nog twijfelen : ik loop in de rode shirt).

21:56 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HERMESLOOP

11.5 km - 45'45" - H : 175 (max 185)

Zondag was het de tweede wedstrijd van het "Oostends loopcriterium", nl de Hermesloop (van de gelijknamige atetiekclub). Veel volk aan de start. Zeker meer dan 270 lopers troseerden de koude en strakke wind... En die wind, was mijn spelbreker. Ik weet al verschillende weken dat mijn snelheid op de korte afstanden niet meer is zoals einde vorig jaar, maar toch wou ik onder 44' lopen (zeker omdat dit geen "zuivere" 12km is....Goed hier het verslag : snel gestart, 2 km in 7'22 (dat is zomaar eventjes à 3'40 per km), dus veel te snel. Hartslag ging direct omhoog...Steve Lowyck liep een 10 tal meter voor mij uit, die moest ik blijven volgen (is belangrijk voor mijn klassement dit jaar). Zodra wij "het schorre" opdraaiden, kwamen we in het open polderlandschap terecht, en daar blies die wind nog harder op de kop. Ik stak mij wijselijk weg achter de rug van mijn "haas" Steve. Zodra ik het bos opdraaide (waar vroeger de Mr V -arena was), maakte ik mij los van Steve, en ging op zoek naar mijn voorliggers...Na een korte ronde over de piste, begon ik alleen aan de tweede ronde door het polderland, en dus alleen tegen de wind op...Ik had ondertussen (zo'n 4 km voor de finish) in de hoeken van mij ogen gezien, dat Steve, terug was komen aansluiten. Ik begon het serieus wat lastig te krijgen met die wind op kop, zeker ook omdat ik alleen het kopwerk mocht doen (niet slim van mij...). Zodra we het bos indraaiden, lapte Steven hetzelfde met mij : een korte tempoversnelling en hop, weg was hij...Aan de finish zag ik hem voorbij nog 1 loper spurtten, ikzelf kon in de spurt nog 1 inhalen, en zo nog wat plaasten goedmaken. Uiteindelijk eindigde ik als 36e (14e senior) in 45'45". Na wat loslopen en wat keuvelen met Roadrunnerke (Proficat met je supersterke tijd !!),  lekker onder de douche... Daar smeedde ik plannen met een kollega loper van de "Olifant loopclub" (hij loopt ook in de 20km van Brussel en gaat voor dezelfde tijd)...Ook hij begint aan zijn marathon training (gaat ook voor 3 uur net als ik..). Morgen meer nieuws, en misschien komen er nog wat foto's van de (al bij al geslaagde) Hermesloop ...

 

13:06 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-03-06

NAAR HET WERK

8km - 38'30" - H : ??

Deze morgen naar het werk gelopen.. ja en het kon niet anders : de fiets stond daar en hoe geraak je anders op je werk : juist  : al lopend (neen niet met de bus, da's voor de luiaards....)...en het liep sneller dan gisteren ; hetzelfde parcours als de dag ervoor, evenveel gewicht in de rugzak, maaaaar....1 minuut sneller. Maar wat maakt dit nu uit ? 1 minuut op 8 km ?...Als het een beetje lukt, gaan we morgen wat "intervallen"...tot zwijns 

21:02 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-03-06

VANDAAG

8 Km - 39'33 - H : ???

Vandaag gewoon even van het werk, met pak en zak beladen, naar huis gelopen.

Het ging nogal stroef, geen goed gevoel in de benen....raar...pas op een goede 2 kilometer van huis kon ik versnellen...Ik heb er dan maar 3 korte tempoversnellingen van gemaakt (3 keer optrekken juist als een auto -  zo van tweede versnelling, naar derde, naar vierde en dan naar vijfde... en dan uitbollen)...t was weer ne keer iets anders. Hopelijk gaat het morgen mij beter af...slaap ze !!!

21:25 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-03-06

LANGE DUURLOOP in Handzame

16,5 km - 1'18'18 - H : 141 (gem) - max : 157

Vandaag stonden mijn gedachten voor een lange duurloop in Handzame,nl de Ruidenbergtocht. Ik had daar de keuze uit 17 of 21 km. Ik koos voor de 17, dit om deze week rustig op te bouwen, dit met de bedoeling om wat meer kilometers per week gewoon te worden...Dus ik op weg, om 8h00 stonden we aan de inschrijving. De eerste meters liepen stroef..maar na enkele kilometers kwamen de benen goed los. Na 3km (eerste controle), kwam ik al aan in 14 minuten..dus iets te snel voor een lange duurloop..de booschap was duidelijk : rustiger lopen, maar ja, het gevoel was goed. Na een goede 6 km, liep ik over de Ruidenberg, een heuvelrug van 50 meter, met een nijdige helling...daarna even het onverhard in, en na kronkelige landweggetjes, kwam ik aan bij de laatste controlepost. Daar kon je zelfs een goede cognac krijgen (en 't was het weer ervoor...). Na een lekkere douche, terug huiswaarts, waar mijn vrouwtje stond te wachten om ook te gaan joggen...morgen rustdag, vanaf dan drijven we de kilometers op...

19:32 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-03-06

GELOPEN

7.5 km - 41'05 - H : 141 (gem)

Deze morgen naar het werk gelopen, met pak en zak (zoals gewoonlijk).. alles liep goed, enkel tegen het einde, bleef de hartslag steken rond 147..wat nogal hoog is voor mij, zeker als ik rustig loop...Morgen gaan we ons gaan amuseren in Handzame, op een wandeltocht, waar ik een lange duurloop plan van 17km..

 

15:02 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-06

GISTEREN

7.5 km - 40'40" - H : 144 (gem)

Gisteren van het werk naar huis gelopen, terug met pak en zak.. maar deze keer ging het minder goed. Mijn hartslag bleef maar steken boven de 140...vedorie. het doel was te lopen met hartslag onder 140, maar nee, niet mogelijk... Een echt goed loopweertje was het hier in "Flanders Fields" niet...regen, veel wind, kou...neen niet echt mijn ding...Eenmaal thuis en na de lekkere douche, kregen we het leuke nieuws : onze nieuw "voiture" is binnen...Vrijdag zullen we eens gaan zien of alle opties erop zitten...zaterdag komt er meer nieuws..

08:46 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-03-06

VANDAAG

7km - 33'20- H : ???

Vandaag gewoon even naar huis gelopen. Gisteren avond had ik mijn "Harley trapperson" afgezet bij de fietsenhersteller, om eens een groot onderhoud te laten uitvoeren (ik had nogal weinig remmen...). Daardoor was ik wel VERPLICHT om al lopend naar huis te keren. Dus ik met pak en zak (of beter rugzak) via de spoorweg (of groene 62 voor de streekgenoten) naar huis... en wat een goed weertje vandaag : regen en wind : 2 ingrediënten voor een leuke mix..maar ik liet het niet aan mijn hart komen. Ik maakte er dan maar een doorgedreven tempotraining van : vollen bak dus... ik was ook wel wat verrast door mijn tijd : 33 min over 7 km (da's rap - zeker met een rugzak erbij). Alleen de hartslag wist ik niet, ik had mijn hartslagmeter vergeten thuis....een mens kan ook niet aan alles denken hé...

22:22 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-03-06

20 km Brussel

Neen, vandaag niet gelopen, hoewel dit eigenlijk wel eens goed zou doen.. na gisteren "vollen bak", zou een klein beetje loslopen deugd doen, maar doordat ik wat laat terug was van het werk, kwam er van lopen niets meer aan te pas...

Maar er was wel goed nieuws uit Brussel. In mijn mailbox kreeg ik terug mijn "affililiatienummer" voor de 20 KM van Brussel. Dankzij deze code, kan ik mij al verzekeren van een startbewijs voor die supermooie stratenloop...Dit jaar ga ik voor 1h20 (moet nu toch eens lukken hé...). Als ik mijn verstand gebruik, blijf ik rustig zitten tot km 16 ('de Groene Hond"), waar het "bergopje" naar de aankomst begint...als ik daar mijn slag kan slaan......we zien wel

 

21:48 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-03-06

NIEUWE PR

16,1 km - 1'04'07 - H : 178(gem)

Yes !!, een nieuw PR op de ten miles.. 1'04'07 (volgens mijn klok toch). ik wacht nog even de tijd vanop de chip af, want ik had wat te vroeg de klok laten lopen bij de start.....Goed : hier het verhaaltje. Gisteren had ik nog even wat losgelopen (5 km in 32'02 - dus heeeel rustig)... Deze morgen kwam dan mijn schoonzus Linda, om tesamen die "Openingsklassieker" van het wegseizoen te gaan lopen. Voor haar was het de eerste keer dat ze voorbij de 10 liep (in wedstrijd)...Na een korte opwarming, en een "sanitaire stop", naar de start. Ik had mezelf voorgenomen om te lopen à 4'00 per km, en dan wat te versnellen na 13 km...Maar... ik vond de eerste 2-3 km moeilijk mijn tempo... eerste KM : 4'02, 2 km : 8'00, 3 km 11'45 , 4 km 15'40 - dat ging hier dus te snel... ik liet het tempo wat zakken... na 8 km (31'50), eindelijk bevoorrading (want ik had wat dorst)...10 km (39'30) : ik kan terug aanpikken bij de groep die ik liet gaan na 4 km...en ja, na km 12 (47'45) ga ik er vandoor... tussen 12 en 14 passeer ik verschillende lopers die al kapot zitten, maar ik voel dat het nog sneller kan..KM 15 (1'00'01) , ik verlies wat tijd...ik krijg het iets moeilijker om het hoge tempo vast te houden.... shit...zal het me weer niet lukken ??? maar daar zie ik dan eindelijk de verlossende brug (en het AZ st Jan), Ik weet dat ik binnen zal zijn onder 1'05... uiteindelijk wordt het 1'04'07 (op de klok), maar ik denk dat de Netto tijd nog sneller zal zijn (ik hoop stiekem op 1'03'50...) Na afloop, en na het ophalen van mijn trainingsjas, loop ik rustig mijn schoonzus tegemoet.. aan Km 14 zie ik haar komen...ik loop nog rustig met haar mee, uiteindelijk komt zij aan in 1'41'14, niet slecht voor haar eerste 10 miles (en al veterane)...Na afloop, bleven we niet lang meer (ik had reuzehonger), snel naar huis gereden, douche genomen en nog een flinke wandeling gaan doen met Zoontje en Vrouwke...Deze avond geniet ik zeker van mijn dikverdiende glaasje wijn....

18:21 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

01-03-06

een beetje loslopen

6 km - 33'00 - H gem : 139

Vandaag gewoon wat losgelopen, een klein toerke van 6 km,aan een lage hartslag. De bedoeling was te lopen onder hartslag 140, en dat is mij goed gelukt...alles liep lekker en soepel, hopelijk blijft het zo tot en met zondag...

20:34 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |