26-03-06

LANGE DUURLOOP

ZAT - 8KM - 39'51 - H : ???

ZON - 25 KM - 2'05'54 - H : 151gem (max : 175)

Zondag = lange duurloop dag. Zeker in mijn marathonschema, heb ik mijn lange duurlopen voorzien voor de zondag. Met het uurtje minder slapen, was het wat lastiger om op te staan. Zeker na de drukke dag gisteren : zaterdag om 6 uur uit bed, 7uur al lopend na het werk, 's namiddag nog wat "ouderlijke en familiale" verplichtingen doen (=boodschappen halen, want t' vrouwke was gaan werken), 's avonds dan gaan profiteren van het traktaat van mijn schoonzus (die was veertig geworden)....maar niet plooien, neen, deze morgen om 7h00 eruit !!

Ik had via de website van www.wandelmee.be, mijn zinnen gezet op de wandeltocht in Wenduine. Daar koos ik voor de wandeltocht van 25 Km. Dit leek mij de ideale start voor mijn marathontraining. Al na de eerste kilometers, liep het parcours dadelijk het dorp van Wenduine uit, rechstreeks de duinen in. Op een licht lopende ondergrond (kiezel), ging het zo richting Blankenberge. Af en toe ging het zelf keihard omhoog, net echte "cols". (ik voelde me bijna als Tom Bonen, in de E3-prijs...). Hoe was het met de hartslag ? geen idee; ik dacht er helemaal niet aan, ik genoot met volle teugen van dit mooie duinenparcours, waarbij ik af en toe een mooi zicht had op het achterliggende polderlandschap. Na wat gekronkel door een wijk, kwam ik aan in Blankenberge, waar ik over de mooie en alomgekende "Paravang" liep. De gaanderij uit de Belle Epoque tijd, lag er nog rustig bij (maar wel glad..) 

Na dit gekende bouwwerk, kwam ik aan bij mijn eerste controlepost. Stempel op de kaart, en hup, weg ermee, nu langs de dijk, het gekende casino en de Pier, windachter, richting Zeebrugge.

Na een goede 3 kilometer langs de dijk, liep ik naar het Sealife Center, waar vele zeehondjes hun onderkomen hebben. Via de Floreal Club, kwam ik na veel draaien en keren, via een aantal wijken, 2 keer verkeerd lopen (verdorie, er waren plots geen pijlen meer te vinden !!!), terug op mijn controlepost. Terug stempelen, en hup weg voor de laatste 12km, nu richting Wenduine. Via de mooie en rustige jachthaven, draaide het parcours het strand op. Jawadde, maar hier was het toch afzien. Op een bord langs het strand stond : "gelieve het strand te volgen tot aan de dijk in Wenduine". Gelukkig was ik niet de enige zot om,  zomaar eventjes op een regenachtige zondagmorgen, te gaan lopen op los zand, met de "heerlijke" wind in het aangezicht....Amaai, maar hier zag ik echt af : hartslag direct naar 170, golfbreker (ja ook dat nog !!) op en af (hartslag naar 175!), terug het zand in, terug een golfbreken, enz...en dat 5 kilometer lang (met 5 beaufort windop). Dit is hier geen lange duurloop meer, maar eerder een goede krachttraining.. Ik was maar al te blij als ik Wenduine bereikte, maar het was nog niet gedaan. Ik passeerde de splitsing voor de wandelaars van 20 km, ik moest nog even rechtdoor, richting De Haan voor nog een goede 5 km, en ja : terug windop langs de duinen (op en neer).  Eindelijk kwam ik aan bij een Surfclub. Daar was de laatste controlepost. Na een lekkere cola, kon ik er weer tegenaan. De laatste 3 km liepen langs het mooie duinengebied van Wenduine, die heel dicht bebost zijn. Ook enkele ruiters hadden met hun mooie paarden, die bossen gekozen als terrein. Een van de ruiters vond het vreemd dat ik die paarden kon volgen in het mulle zand (ik denk wel niet dat die paarden "vollen bak" liepen...). De laatste kilometer liep nog door een sociale woonwijk, waar ik rustig kon uitbollen (hartslag was al onder de 140..). Na aankomst wou ik mij daar graag douchen, alleen, de organisatie had er niet aan gedacht, om de kleedkamers van de school (waar de inschrijving was) te openen...Dus ik snel naar huis om daar te douchen. Eenmaal thuis, merkte ik dat vrouwlief, al door de "opkuisziekte' besmet was. Samen met zoontje Wout, ,waren ze begonnen het speelgoed te selectionneren op "behoud" of op  "afbraak"...

Oh ja, nog iets : Ik moest mij nogal snel douchen, want ook het vrouwtje moest nog gaan lopen : zij loopt nu al rustig (en op het gemak) makkelijk een half uur !! (zij is begonnen in juli met 1 minuut stappen en 1 minuut lopen !!!). da's pas vooruitgang hé...Morgen meer training en meer nieuws...

16:55 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

wandelmee via wandelmee hebben we ook al wel wat leuke tochten meegemaakt, maar nog nooit al lopend. Inderdaad wel een goeie manier om eens lange duurlopen op minder bekend terrein te doen. Knappe duurloop!

Gepost door: Ruthje | 26-03-06

Deftig Dat is een flinke duurloop, en zal inderdaad ook wel een aangenaam en afwisselend parcours geweest zijn. Wat ik ook al eens durf doen is een parcours uitstippelen op een fietsknooppuntenkaart, dan kom je ook mooie en rustige plaatsen tegen. Het nadeel daaraan is dat je dit maar alleen kan doen voor lange duurlopen, als je enkele knooppunten verbind zit je immers al snel aan 20 km.

Gepost door: Marc | 28-03-06

De commentaren zijn gesloten.