20-03-06

HERMESLOOP

11.5 km - 45'45" - H : 175 (max 185)

Zondag was het de tweede wedstrijd van het "Oostends loopcriterium", nl de Hermesloop (van de gelijknamige atetiekclub). Veel volk aan de start. Zeker meer dan 270 lopers troseerden de koude en strakke wind... En die wind, was mijn spelbreker. Ik weet al verschillende weken dat mijn snelheid op de korte afstanden niet meer is zoals einde vorig jaar, maar toch wou ik onder 44' lopen (zeker omdat dit geen "zuivere" 12km is....Goed hier het verslag : snel gestart, 2 km in 7'22 (dat is zomaar eventjes à 3'40 per km), dus veel te snel. Hartslag ging direct omhoog...Steve Lowyck liep een 10 tal meter voor mij uit, die moest ik blijven volgen (is belangrijk voor mijn klassement dit jaar). Zodra wij "het schorre" opdraaiden, kwamen we in het open polderlandschap terecht, en daar blies die wind nog harder op de kop. Ik stak mij wijselijk weg achter de rug van mijn "haas" Steve. Zodra ik het bos opdraaide (waar vroeger de Mr V -arena was), maakte ik mij los van Steve, en ging op zoek naar mijn voorliggers...Na een korte ronde over de piste, begon ik alleen aan de tweede ronde door het polderland, en dus alleen tegen de wind op...Ik had ondertussen (zo'n 4 km voor de finish) in de hoeken van mij ogen gezien, dat Steve, terug was komen aansluiten. Ik begon het serieus wat lastig te krijgen met die wind op kop, zeker ook omdat ik alleen het kopwerk mocht doen (niet slim van mij...). Zodra we het bos indraaiden, lapte Steven hetzelfde met mij : een korte tempoversnelling en hop, weg was hij...Aan de finish zag ik hem voorbij nog 1 loper spurtten, ikzelf kon in de spurt nog 1 inhalen, en zo nog wat plaasten goedmaken. Uiteindelijk eindigde ik als 36e (14e senior) in 45'45". Na wat loslopen en wat keuvelen met Roadrunnerke (Proficat met je supersterke tijd !!),  lekker onder de douche... Daar smeedde ik plannen met een kollega loper van de "Olifant loopclub" (hij loopt ook in de 20km van Brussel en gaat voor dezelfde tijd)...Ook hij begint aan zijn marathon training (gaat ook voor 3 uur net als ik..). Morgen meer nieuws, en misschien komen er nog wat foto's van de (al bij al geslaagde) Hermesloop ...

 

13:06 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

wind was spelbreker proficiat met uw prestatie , ik vond de wind ook een spelbreker , ik was ietwat ontgoocheld , ik had niet zo'n goed gevoel tijdens de wedstrijd ( moeilijke ademhaling ) , maar ben er nu al iets over ( volgende wedstrijd beter ) . Amai , als je vorig jaar nog beter was hoe snel liep je dan ? Alvast veel succes met je marathonvoorbereiding !!!

Gepost door: roadrunnerke | 20-03-06

Door de wind De wind was blijkbaar overal een spelbreker, in Lier waar ik gelopen heb was dat al niet anders. Als je dan alleen loopt is dat inderdaad extra zwaar, in een groepje kan je je af en toe nog eens eventjes wegsteken om te recupereren en daarna toe te slaan.

Gepost door: Marc | 20-03-06

De commentaren zijn gesloten.